Skrei med grov ertemos og sprøstekt bacon

Er du klar for en enkel og smakfull fiskerett? Skrei, grønne erter og bacon er en uslåelig kombinasjon!

Fremgangsmåte

  1. Del skreien i 4 porsjoner, og legg til siden.  
     
  2. Kok opp lettsaltet vann. Kok rosenkål til passe mør ca. 2-3 minutter. Ta rosenkålen ut av vannet og sett til siden. Legg ertene i det samme vannet og la de trekke i et par minutter til de er møre og sil av vannet. Mos ertene grovt og tilsett smør til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.        

     

  3. Kutt bacon i terninger og stek sprøtt i panne. Legg til siden.
     
  4. Krydre skreien med salt og pepper. Ha litt solsikkeolje i en panne og stek fisken på middels til høy varme til den får en fin og gyllen brunfarge (ca. 3-4 min). Sett ned varmen og snu fisken. Ha litt smør i pannen og stek et par minutter til. 
     
  5. Server skreien med ertemos, rosenkål, og sprøstekt bacon. Topp med finkuttet persille.  

Ingredienser

Antall porsjoner: 4

  • 1 kg skreiloin/fillet 
  • 1 pakke rosenkål (ca. 250 g), delt i to
  • 400 gram erter
  • 150 gram bacon, i terninger
  • 1 pakke persille, finkuttet
  • ca. 4 ss smør
  • salt og pepper
  • solsikkeolje

 

Tips: Kokt egg passer også utmerket til denne retten.