

Skrei med grov ertemos og sprøstekt bacon
Er du klar for en enkel og smakfull fiskerett? Skrei, grønne erter og bacon er en uslåelig kombinasjon!
Fremgangsmåte
- Del skreien i 4 porsjoner, og legg til siden.
- Kok opp lettsaltet vann. Kok rosenkål til passe mør ca. 2-3 minutter. Ta rosenkålen ut av vannet og sett til siden. Legg ertene i det samme vannet og la de trekke i et par minutter til de er møre og sil av vannet. Mos ertene grovt og tilsett smør til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Kutt bacon i terninger og stek sprøtt i panne. Legg til siden.
- Krydre skreien med salt og pepper. Ha litt solsikkeolje i en panne og stek fisken på middels til høy varme til den får en fin og gyllen brunfarge (ca. 3-4 min). Sett ned varmen og snu fisken. Ha litt smør i pannen og stek et par minutter til.
- Server skreien med ertemos, rosenkål, og sprøstekt bacon. Topp med finkuttet persille.
Ingredienser
Antall porsjoner: 4
- 1 kg skreiloin/fillet
- 1 pakke rosenkål (ca. 250 g), delt i to
- 400 gram erter
- 150 gram bacon, i terninger
- 1 pakke persille, finkuttet
- ca. 4 ss smør
- salt og pepper
- solsikkeolje
Tips: Kokt egg passer også utmerket til denne retten.