

Makrell i tomat med potetsalat
De fleste kjenner vel til makrell i tomat, men har du noen gang smakt denne kombinasjonen fersk? Den kjølige norske våren gir lang modningsperiode og dermed søte tomater. Det passer perfekt til sprellende fersk makrell.
Fremgangsmåte
- Vask potetene godt, og del i to. Sett på til kok. Kok møre og sil av. Finsnitt fennikel og kutt reddiker i tynne skiver. Finkutt dill. Bland sammen potetsalaten og smak til med olivenolje, salt og pepper.
- Stek sjalottløk og hvitløk i litt olivenolje til løken blir blank. Ha i tomater og fres til de begynner å falle sammen. Smak til med salt, pepper og vend inn finkuttet persille.
- Stek makrellfiletene ca. 2 min på hver side i en panne med solsikkeolje og smør. Stek til gyllen og nesten gjennomstekt.
- Server potetsalat, tomatblandingen og makrellen på en tallerken.
Ingredienser
Antall porsjoner: 4
- 4 store makrellfileter, evt. 8 små.
- 1 fenikkel
- 1 pakke reddik
- 16 småpoteter
- 1 pakke dill
- 500 gram cherrytomater
- 3 sjalottløk
- 1 pakke persille, finkuttet
- olivenolje
- sitron
- salt