Makrell i tomat med potetsalat

De fleste kjenner vel til makrell i tomat, men har du noen gang smakt denne kombinasjonen fersk? Den kjølige norske våren gir lang modningsperiode og dermed søte tomater. Det passer perfekt til sprellende fersk makrell. 

Fremgangsmåte

  1. Vask potetene godt, og del i to. Sett på til kok. Kok møre og sil av. Finsnitt fennikel og kutt reddiker i tynne skiver. Finkutt dill. Bland sammen potetsalaten og smak til med olivenolje, salt og pepper. 
     
  2. Stek sjalottløk og hvitløk i litt olivenolje til løken blir blank. Ha i tomater og fres til de begynner å falle sammen. Smak til med salt, pepper og vend inn finkuttet persille. 

     

  3. Stek makrellfiletene ca. 2 min på hver side i en panne med solsikkeolje og smør. Stek til gyllen og nesten gjennomstekt. 
     
  4. Server potetsalat, tomatblandingen og makrellen på en tallerken. 

Ingredienser

Antall porsjoner: 4

  • 4 store makrellfileter, evt. 8 små.
  • 1 fenikkel
  • 1 pakke reddik
  • 16 småpoteter
  • 1 pakke dill
  • 500 gram cherrytomater
  • 3 sjalottløk
  • 1 pakke persille, finkuttet
  • olivenolje
  • sitron 
  • salt