Pannestekt kveite med gremolata, asparges og neper

Våren er tid for den friske maten. De grønne vekstene spretter opp av jorda og hva er vel bedre enn sesongens fisk servert med asparges og neper? 

Ingredienser

Antall porsjoner: 4

  • 1 kg kveitefilet
  • 1 bunt bladpersille
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 sitron, skall
  • 3 ss olivenolje
  • 1 bunt asparges
  • 5 neper
  • 4 ss smør
  • salt og pepper
  • solsikkeolje

 

Fremgangsmåte

  1. Del kveiten i 4 porsjoner og krydre med salt og pepper. Legg til siden. 
     
  2. Finkutt persille og hvitløk og bland sammen med raspet sitronskall og olivenolje. Smak til med salt. Sett gremolata til siden.       

     

  3. Kok asparges i lettsaltet vann i ca. 2-3 min. Avkjøl i isvann. Kok deretter nepene møre i samme vann. Avkjøl også disse. 
     
  4. Ha litt solsikkeolje i en stekepanne og stek fisken på middels varme. La den steke til den får en fin og gyllen brunfarge, ca. 3 min. Sett ned varmen. Ha smør i pannen og snu fisken. Ha asparges og neper i pannen for å varme opp. Øs smør over fisken til den er nesten gjennomstekt.
     
  5. Server kveiten med asparges, neper og gremolata.