Kremet blåskjellsuppe

Blåskjellsuppe er enkelt og godt! Hva passer vel bedre til en kald vinterkveld enn en varm og smakfull suppe? 

Fremgangsmåte

  1. Skyll og rens blåskjellene godt. Kast skjell som er knust. 
     
  2. Fres hvitløk, sjalottløk, selleri, gulrot og purre i smør til løken blir myk. Ha på hvitvin. Tilsett deretter blåskjell og damp under lokk til de åpner seg. Legg blåskjellene til siden og kast skjell som ikke har åpnet seg. 

     

  3. Tilsett fløte og laubærblad. Reduser suppen i et par minutter. Smak til suppen med salt, sitron og pepper. Legg blåskjellene tilbake i suppen. Topp med finkuttet persille og server med godt brød og smør. 

Ingredienser

Antall porsjoner: 4

  • 1,8 kg blåskjell 
  • 3 dl hvitvin
  • 3 dl fløte
  • 2 fedd hvitløk, finkuttet
  • 1 sjalottløk, finkuttet
  • 2 laubærblad
  • 2 gulrøtter, kuttet i strimler
  • 1 stangselleri, kuttet i strimler
  • 1 purre, kuttet i strmler
  • 1 pakke persille, plukket, finkuttet
  • salt og pepper
  • sitron