Pasta med reker, tomat og grønnkål

Vinterens reker er ekstra saftige og passer perfekt i denne smakfulle pastaretten med tomat og grønnkål. Grønnkålen tåler frosten og blir bare søtere i smaken nå i kulden. 

Ingredienser

Antall porsjoner: 4

  • 500 gram reker, kokte og pillede
  • 500 gram pasta
  • 250 gram cherrytomater, delt i to
  • 4 fedd hvitløk, finkuttet
  • 2 sjalottløk, finkuttet
  • 1/2 chili
  • 1 pakke grønnkål, vasket og plukket
  • 4 ss smør
  • salt og pepper
  • olivenolje

 

Fremgangsmåte

  1. Rens reker og sett til siden. Kok pasta i lettsaltet vann og sett til siden.  
     
  2. Stek hvitløk, sjalottløk og chili i olje til løken blir blank. Ha i tomater og sviss et par minutter til. Ha deretter i smør. Smak til med sitron, salt og pepper. Ha i grønnkål og vent til den faller sammen. Vend inn reker helt til slutt.        

     

  3. Vend saus og pasta sammen og topp med parmesan.