

Plukkfisk av hyse med rødbeter og bacon
Plukkfisk er mat for mons! Potet, baconfett og hyse i en gyllen kombinasjon. Rødbeten er i sesong og den jordaktige og søte smaken passer perfekt til den ellers milde hysefisken. Husk litt sitron for et fyldigere smaksbilde!
Fremgangsmåte
- Kok poteter møre i vann, sil av og la de dampe seg tørre. Mos potetene.
- Kok opp melk, timian og hvitløk. Trekk fisken i melkeblandingen på lav varme til den flaker seg. Ta fisken ut av melken. Bland sammen fisk og poteter, og spe med ca. 1 dl av melkeblandingen før du sper i smøret. Ønsker du en løsere plukkfisk tilsetter du mer av melkeblandingen. Smak til med salt, pepper og kajennepepper.
- Sett beter på kok, mens de koker kutt purre i tynne skiver. Når betene er møre kuttes de i båter.
- Kutt bacon i terninger og sprøstek.
- Topp plukkfisken med kokte beter, purre, sprøstekt bacon og finkuttet persille. Server gjerne med brød eller toast.
Ingredienser
Antall porsjoner: 4
- 400 g hyse, uten skinn og bein
- 6 mandelpoteter, skrelt
- 5 dl helmelk
- 3 fedd hvitløk
- 1 kvast timian
- 200 gram smør
- 1-2 klyper kajennepepper
- 4 smø rødbeter
- 1/2 purre
- 150 g bacon
- 1 liten bunt bladpersille, finkuttet
- sitron
- salt og pepper