Plukkfisk av hyse med rødbeter og bacon

Plukkfisk er mat for mons! Potet, baconfett og hyse i en gyllen kombinasjon. Rødbeten er i sesong og den jordaktige og søte smaken passer perfekt til den ellers milde hysefisken. Husk litt sitron for et fyldigere smaksbilde! 

Fremgangsmåte

  1. Kok poteter møre i vann, sil av og la de dampe seg tørre. Mos potetene.    
     
  2. Kok opp melk, timian og hvitløk. Trekk fisken i melkeblandingen på lav varme til den flaker seg. Ta fisken ut av melken. Bland sammen fisk og poteter, og spe med ca. 1 dl av melkeblandingen før du sper i smøret. Ønsker du en løsere plukkfisk tilsetter du mer av melkeblandingen. Smak til med salt, pepper og kajennepepper.
     
  3. Sett beter på kok, mens de koker kutt purre i tynne skiver. Når betene er møre kuttes de i båter.
     
  4. Kutt bacon i terninger og sprøstek.
     
  5. Topp plukkfisken med kokte beter, purre, sprøstekt bacon og finkuttet persille. Server gjerne med brød eller toast. 

Ingredienser

Antall porsjoner: 4

  • 400 g hyse, uten skinn og bein
  • 6 mandelpoteter, skrelt 
  • 5 dl helmelk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 kvast timian
  • 200 gram smør
  • 1-2 klyper kajennepepper
  • 4 smø rødbeter
  • 1/2 purre
  • 150 g bacon
  • 1 liten bunt bladpersille, finkuttet
  • sitron
  • salt og pepper