Pannestekt brosme med stekt jordskokk og kremet purre

Brosme er den nye trendfisken! Bytt ut poteten med den spennende jordskokken som også er i sesong nå på høsten. Den skalldyraktige smaken til brosmen passer perfekt til den nøtteaktige og søte aromaen til jordskokken.

Fremgangsmåte

  1. Del fisken i 4 porsjoner, og legg til siden.     
     
  2. Vask og skrubb jordskokk godt. Del i to, og kok deretter møre i vann. Stek dem gylne i olje og smør. Smak til med salt, pepper og sitron. 
     
  3. Del purre på langs og skyll godt. Kutt i ca. to cm store biter. Finkutt hvitløk. Fres purre og hvitløk i smør et par minutter til den faller sammen. Ha på fløte og sennep og kok opp. Smak til med sitron, salt og pepper.  
     
  4. Krydre brosmen med salt og pepper. Ha litt solsikkeolje i en panne og stek fisken på middels til høy varme til den får en fin og gyllen brunfarge (ca. 3-4 min). Sett ned varmen og snu fisken. Ha litt smør i pannen og stek et par minutter til.

Ingredienser

Antall porsjoner: 4

  • 700-800 g brosme loin, uten skinn og bein
  • 12 stk jordskokk
  • 2 purre
  • 2 fedd hvitløk, finkuttet
  • 1 ss sennep
  • 2,5 dl fløte
  • litt smør 
  • 1 sitron
  • salt og pepper