

Pannestekt brosme med stekt jordskokk og kremet purre
Brosme er den nye trendfisken! Bytt ut poteten med den spennende jordskokken som også er i sesong nå på høsten. Den skalldyraktige smaken til brosmen passer perfekt til den nøtteaktige og søte aromaen til jordskokken.
Fremgangsmåte
- Del fisken i 4 porsjoner, og legg til siden.
- Vask og skrubb jordskokk godt. Del i to, og kok deretter møre i vann. Stek dem gylne i olje og smør. Smak til med salt, pepper og sitron.
- Del purre på langs og skyll godt. Kutt i ca. to cm store biter. Finkutt hvitløk. Fres purre og hvitløk i smør et par minutter til den faller sammen. Ha på fløte og sennep og kok opp. Smak til med sitron, salt og pepper.
- Krydre brosmen med salt og pepper. Ha litt solsikkeolje i en panne og stek fisken på middels til høy varme til den får en fin og gyllen brunfarge (ca. 3-4 min). Sett ned varmen og snu fisken. Ha litt smør i pannen og stek et par minutter til.
Ingredienser
Antall porsjoner: 4
- 700-800 g brosme loin, uten skinn og bein
- 12 stk jordskokk
- 2 purre
- 2 fedd hvitløk, finkuttet
- 1 ss sennep
- 2,5 dl fløte
- litt smør
- 1 sitron
- salt og pepper