

Krabbepasta med kantarell
Er du sugen på en krabberett som smaker skikkelig digg? Prøv denne fyldige pastasausen med krabbe og kantarell. Skogens konge er i sesong og den krydderaktige smaken passer perfekt til den ellers søte og milde krabben.
Fremgangsmåte
- Kok pasta i lettsaltet vann, til al dente.
Sil av og ha et par dråper olivenolje over slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.
Sett til siden og lag saus
- Stek finkuttet sjalottløk, hvitløk og chili i smør til løken blir blank.
Ha i kantareller og sviss litt til. Ha på hvitvin og la det koke i ca. 2 min. Ha deretter på fløte og la det redusere litt. Ha i krabbekjøtt. Smak til med sitron, salt og pepper.
- Vend pasta, saus og finkuttet persille sammen og topp med revet parmesan.
Ingredienser
Antall porsjoner: 4
- 500 g pasta, linguine
- 1-2 krabbeskjell
- 3 stk krabbeklør
- 300 g kantarell
- 2 fedd hvitløk, finkuttet
- 3 sjalottløk, finkuttet
- 1/2 fersk rød chili, finkuttet
- 2,5 dl fløte
- 1 dl hvitvin
- parmesan, revet til topping
- bladpersille, finkuttet
- sitron
- salt og pepper