Krabbepasta med kantarell

Er du sugen på en krabberett som smaker skikkelig digg? Prøv denne fyldige pastasausen med krabbe og kantarell. Skogens konge er i sesong og den krydderaktige smaken passer perfekt til den ellers søte og milde krabben. 

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta i lettsaltet vann, til al dente.
    Sil av og ha et par dråper olivenolje over slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.
    Sett til siden og lag saus
     
  2. Stek finkuttet sjalottløk, hvitløk og chili i smør til løken blir blank.
    Ha i kantareller og sviss litt til. Ha på hvitvin og la det koke i ca. 2 min. Ha deretter på fløte og la det redusere litt. Ha i krabbekjøtt. Smak til med sitron, salt og pepper.
     
  3. Vend pasta, saus og finkuttet persille sammen og topp med revet parmesan.

Ingredienser

Antall porsjoner: 4

  • 500 g pasta, linguine
  • 1-2 krabbeskjell
  • 3 stk krabbeklør
  • 300 g kantarell
  • 2 fedd hvitløk, finkuttet
  • 3 sjalottløk, finkuttet
  • 1/2 fersk rød chili, finkuttet
  • 2,5 dl fløte
  • 1 dl hvitvin
  • parmesan, revet til topping
  • bladpersille, finkuttet
  • sitron 
  • salt og pepper