Oppskrifter

Logoen til nettstedet godfisk.no

Oppskrifter er med noen få unntak hentet fra godfisk.no. Godfisk har en omfattende samling av oppskrifter, mange tips og mulighet til å lage sin egen kokebok.

Skrei a la thai

2294
Bilde av retten Skrei a la thai. Fotograf: Synøve Dreyer.

I denne oppskriften møtes skrei og ribbe, og de milde smakene fra nord med de heftige fra Asia. Resultatet blir en smaksopplevelse av de sjeldne. Overrask deg selv og andre!

Framgangsmåte på godfisk.no

Skrei i sitrusmarinade

2295
Bilde av retten Skrei i sitrusmarinade. Fotograf: Synøve Dreyer.

Sitrusmarinert skrei er en smårett eller forrett med mange spennende smaker og farger på samme tallerken. Oppskriften krever litt tid, men resultatet uteblir ikke.

Framgangsmåte på godfisk.no

Skrei med gulrotpuré

52063
Bilde av retten Skrei med gulrotpuré. Fotograf: Studio Dreyer & Hensley.

Hvis du vil fortelle din kjære noe med middagen du lager, skal du velge kjærlighetsfisken skrei. I denne oppskriften er også tilbehøret hjertelig!

Framgangsmåte på godfisk.no

Skrei med hvitløkpotetpuré og rødvinsjy

52921
Bilde av retten Skrei med hvitløkpotetpuré og rødvinsjy. Fotograf: Synøve Dreyer.

Denne oppskriften er bokstavelig talt lag på lag med nytelse. Nederst ligger rødvinsjy og en smakfull potetpuré med hvitløk. Øverst ligger flakende hvit skrei.

Framgangsmåte på godfisk.no

Skrei med middelhavssmaker

52946
Bilde av retten Skrei med middelhavssmaker. Fotograf: Synøve Dreyer.

I denne oppskriften møter de beste råvarene fra dypet av Barentshavet de beste fra bredden av Middelhavet. Resultatet er et fargerikt og smakfullt møte.

Framgangsmåte på godfisk.no

Skrei med risotto

56127
Bilde av retten Skrei med risotto. Fotograf: Oliver Brachat.

I denne oppskriften ligger skreien på en seng av risotto. Hvis du bruker den svarte venererisen, vanlig i den italienske regionen Piemonte, får du en spennende tallerken.

Framgangsmåte på godfisk.no

Smaksrik rekesuppe

23680
Bilde av retten Smaksrik rekesuppe. Fotograf: Tom Haga.

Varm deg på en god smaksrik rekesuppe med hvitløk, chili og ingefær mens du venter på våren. Server i varme suppeskåler, og dryss over frisk gressløk.

Framgangsmåte på godfisk.no

Soyamarinert ørret med avokadokrem og korianderyoghurt

24236
Bilde av retten Soyamarinert ørret med avokadokrem og korianderyoghurt. Fotograf: Kim Holthe.

Tapas skal både se og smake godt, og med denne oppskriften sørger du for begge deler. Ørret med den delikate rødfargen på frisk, grønn avokado fascinerer alle sansene!

Framgangsmåte på godfisk.no

Spansk fiskegryte

2036
Bilde av retten Spansk fiskegryte. Fotograf: Alf Børjesson.

Denne smaksrike fiskegryten innholder både blåskjell, breiflabb, sjøkreps og reker, og du trenger bare servere brød til. På spansk heter denne retten Zarzuela.

Framgangsmåte på godfisk.no

Spekesild og poteter

2070
Bilde av retten Spekesild og poteter. Fotograf: Espen Grønli.

Spekesild med potet, løk og rødbeter servert med rømme og flatbrød er et tradisjonelt måltid. Med frisk dill på toppen er retten komplett.

Framgangsmåte på godfisk.no

Sprøstekte torsketunger på toast

52853
Bilde av retten Sprøstekte torsketunger på toast. Fotograf: Synøve Dreyer.

Torsketunger er en delikatesse som kan serveres som tapas eller forrett. Disse er sprøstekte og servert med grillet avokado, så deilig at du lett spiser deg mett på forretten.

Framgangsmåte på godfisk.no

Sprøstekt laks med asparges, skinke og smørsaus

23853
Bilde av retten Sprøstekt laks med asparges, skinke og smørsaus. Fotograf: Kim Holthe.

Asparges, skinke og smørsaus er spennende tilbehør til laks. Dette er perfekt å servere i selskap, og vil garantert falle i smak hos gjestene dine!

Framgangsmåte på godfisk.no

Sprøstekt laks med salat

33202
Bilde av retten Sprøstekt laks med salat. Fotograf: Esten Borgos.

Denne lakseoppskriften passer godt til travle hverdager. Stekt laks er raskt og enkel å lage, med pasta og salat blir middagen komplett.

Framgangsmåte på godfisk.no

Sprøstekt torsk med potetmos

2440
Bilde av retten Sprøstekt torsk med potetmos. Fotograf: Fabian Bjørnstjerna.

Potetmos og sprøstekt torsk er en barnevennlig middagsrett. Det trenger ikke være så krevende å sette fisk på middagsbordet når man har en aktiv hverdag.

Framgangsmåte på godfisk.no

Sprøstekte torsketunger med løkkompott

2187
Bilde av retten Sprøstekte torsketunger med løkkompott. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Sprøstekte torsketunger er en tradisjonell norsk middagsrett, og i denne oppskriften setter ingefær en spiss. Hva med å servere torsketunger som forrett til festmiddagen?

Framgangsmåte på godfisk.no

Sprøstekte torsketunger med løkkompott

2187
Bilde av retten Sprøstekte torsketunger med løkkompott. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Sprøstekte torsketunger er en tradisjonell norsk middagsrett, og i denne oppskriften setter ingefær en spiss. Hva med å servere torsketunger som forrett til festmiddagen?

Framgangsmåte på godfisk.no

Steinbit fylt med blåskjell, tomat og urter

2154
Bilde av retten Steinbit fylt med blåskjell, tomat og urter. Fotograf: Alf Børjesson.

Et spennende festmåltid av steinbit fylt med blåskjell, tomat, hvitløk, og urter. Serveres med råstekte poteter og jordskokkpuré.

Framgangsmåte på godfisk.no

Steinbit med stekt sopp og saus av basilikum

2012
Bilde av retten Steinbit med stekt sopp og saus av basilikum. Fotograf: Alf Børjesson.

Denne retten med stekte sjampinjonger og en fyldig saus av basilikum og hvitvin er perfekt som et festmåltid. Serveres med poteter, pasta, eller grønnsaker.

Framgangsmåte på godfisk.no

Steinbit med tagliatelle og tomatsaus

2020
Bilde av retten Steinbit med tagliatelle og tomatsaus. Fotograf: Tom Haga.

Steinbiten får et eksotisk preg når den stekes med korianderfrø. Denne oppskriften passer til deg som vil lage både tagliatelle og tomatsaus fra grunnen av.

Framgangsmåte på godfisk.no

Stekt breiflabb med soltørket tomat og blomkålkrem

1932
Bilde av retten Stekt breiflabb med soltørket tomat og blomkålkrem. Fotograf: Tom Haga.

Stekt breiflabb er en fast og fin fisk som passer yppelig når du skal invitere venner på besøk. Server breiflabben med soltørket tomat og blomkålkrem.

Framgangsmåte på godfisk.no

Stekt fiskepudding med rotgrønnsaker

2140
Bilde av retten Stekt fiskepudding med rotgrønnsaker. Fotograf: Alf Børjesson.

Fiskepudding passer fint i en travel hverdag siden du kan kjøpe den ferdig på butikken. Stek den på stekepannen og server med sesongens grønnsaker. Enklere blir det ikke!

Framgangsmåte på godfisk.no

Stekt kongekrabbe på spyd med aioli

2241
Bilde av retten Stekt kongekrabbe på spyd med aioli. Fotograf: Tom Haga.

Lag et litt annerledes salatspyd med stekt kongekrabbe og aioli. Denne retten passer godt til tapas eller som en spennende forrett.

Framgangsmåte på godfisk.no

Stekt kveite med kantareller

2370
Bilde av retten Stekt kveite med kantareller. Fotograf: Lauritzen og Westhammer.

Nyt høstens grøde og tilbered stekt kveite med en stuing av kantarell og en smakfull saus av årets blåbær. Serveres med saltbakte poteter og god drikke.

Framgangsmåte på godfisk.no

Stekt kveite med pepperrothollandaise

2251
Bilde av retten Stekt kveite med pepperrothollandaise. Fotograf: Synøve Dreyer.

Kveite er én av våre fineste fisker, hvit og fast i kjøttet. Denne stekte varianten med lasagne av kongekrabbe, tomat og spinat gir middagen en spennende vri.

Framgangsmåte på godfisk.no

Stekt kveite med skalldyrsaus

2258
Bilde av retten Stekt kveite med skalldyrsaus. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Det er sausen som gjør denne oppskriften til en smakfull opplevelse. Her er den kokt på rekeskall i to timer, og den er verdt å vente på. Dette er kveite på sitt beste.

Framgangsmåte på godfisk.no

Stekt kveite med sort trøffel

2253
Bilde av retten Stekt kveite med sort trøffel. Fotograf: Tom Haga.

Skap en luksuriøs rett av stekt kveite, revet sort trøffel sammen med en saus av hjertesalat og sjalottløk, toppet med nøttesmør.

Framgangsmåte på godfisk.no

Stekt kveite på gresskarsalat

2255
Bilde av retten Stekt kveite på gresskarsalat. Fotograf: Tom Haga.

Stekt kveite med en salat av gresskar, squash og epler passer godt å servere til gjester og finere selskap. Retten servers med krem av jordskokk og tempuraløk.

Framgangsmåte på godfisk.no

Stekt laks med parmesan

2095
Bilde av retten Stekt laks med parmesan. Fotograf: Alf Børjesson.

Laks kan tilberedes på mange forskjellige måter. Denne lakseretten med ratatouille og parmesankrem er en smaksrik kombinasjon som passer fint når du skal invitere gjester.

Framgangsmåte på godfisk.no

Stekt laks med purre og mango

2262
Bilde av retten Stekt laks med purre og mango. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Mango passer perfekt til laks med sin eksotiske smak. Og med purre og smørsaus får du mange smaker som komplimenterer hverandre.

Framgangsmåte på godfisk.no

Stekt laks med sesamfrø

2245
Bilde av retten Stekt laks med sesamfrø. Fotograf: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen.

Om du steker laksen med sesamfrø får den en god smak som du topper med godt tilbehør. I denne oppskriften serveres sesamstekt laks med posjert egg og grønnsaker.

Framgangsmåte på godfisk.no