Oppskrifter

Logoen til nettstedet godfisk.no

Oppskrifter er med noen få unntak hentet fra godfisk.no. Godfisk har en omfattende samling av oppskrifter, mange tips og mulighet til å lage sin egen kokebok.

Havets skattkiste

68697
Bilde av retten Havets skattkiste. Fotograf: .

Dette er en oppskrift du enkelt kan lage både på grillen og i stekeovnen. Her kan både store og små lage sine egne pakker, akkurat slik de vil ha dem.

Se hele oppskriften

Seifilet bakt med kantareller

71140
Bilde av retten Seifilet bakt med kantareller. Fotograf: .

Om du har vært på sopptur eller har kjøpt kantarell i butikken er du ikke langt fra et godt måltid. Prøv denne oppskriften der kantarell og sei er lagt i samme form.

Se hele oppskriften

Ovnsbakt sei med grønnsaker og blåskjell

72357
Bilde av retten Ovnsbakt sei med grønnsaker og blåskjell. Fotograf: .

Med sitronmelisse får seien en frisk smak når den bakes i stekeovnen. Servert med blåskjell, grønnsaker og kraften fra kokingen er dette oppskriften på en smaksrik rett.

Se hele oppskriften

Carpaccio av ørret med eggekrem

72375
Bilde av retten Carpaccio av ørret med eggekrem. Fotograf: .

Prøv denne oppskriften på carpaccio hvor tynne skiver ørret krydret med salt, pepper og kjørvel blir servert med eggekrem, sitrongelé og sprøtt brød. En perfekt forrett.

Se hele oppskriften

Nachos med torsk

2437
Bilde av retten Nachos med torsk. Fotograf: Fabian Bjørnstjerna.

Ønsker du å imponere med en ny måte å servere nachos på? Da bør du prøve denne med torsk, toppet med salsa, crème fraîche og avokado. Dette blir sikkert en ny favoritt til helgekosen.

Se hele oppskriften

Sei med grønnsakssaus

73627
Bilde av retten Sei med grønnsakssaus. Fotograf: .

Stekt sei er en tradisjonell rett som har hatt sin plass på det norske matbordet i flere generasjoner. Prøv denne varianten med en grønnsakssaus.

Se hele oppskriften

Rømmesild med eple

74627
Bilde av retten Rømmesild med eple. Fotograf: .

Rømmesild er et av de tradisjonelle sildeglassene, og her finner du oppskriften på en friskere variant med eple og dijonsennep. Kan serveres samme dag som den er laget.

Se hele oppskriften

Sennepssild med honning

74637
Bilde av retten Sennepssild med honning. Fotograf: .

I denne oppskriften får sennepssild en ny vri med honning. En frisk versjon av den klassiske varianten.

Se hele oppskriften

Tomatsild med cherrytomat

74654
Bilde av retten Tomatsild med cherrytomat. Fotograf: .

Tomatsild er en selvsagt klassiker på koldtbordet. I denne oppskriften er vanlig tomat byttet ut med cherrytomat, noe som gir en friskere smak.

Se hele oppskriften

Sennepssild med eplebiter

76958
Bilde av retten Sennepssild med eplebiter. Fotograf: .

Sennepssilden er et fast innslag på bordet i julen, men du kan lage den både sommer og vinter. Her er en frisk variant med eplebiter.

Se hele oppskriften

Stekt torsk med potetmos

2374
Bilde av retten Stekt torsk med potetmos. Fotograf: Synøve Dreyer.

Stekt torsk med potetmos og brokkoli er en enkel, men god middag. Den faller lett i smak hos de miste i familien, og kan varieres ved å bruke annen fisk eller grønnsaker.

Se hele oppskriften

Tortilla med sei

79602
Bilde av retten Tortilla med sei. Fotograf: .

Prøv salsa og stekt sei krydret med tacokrydder i tortillawraps neste gang. Denne oppskriften har hjemmelaget guacamole og lettrømme som tilbehør.

Se hele oppskriften

Ceviche av ørret med mango- og kaperssalsa

79651
Bilde av retten Ceviche av ørret med mango- og kaperssalsa. Fotograf: .

Ceviche er en rett der fisk blir marinert i sitrus. Dette er en spennende oppskrift av ørret servert med mango- og kaperssalsa.

Se hele oppskriften

Rillette av ørret med sprø toast

80171
Bilde av retten Rillette av ørret med sprø toast. Fotograf: .

Prøv ørret som forrett neste gang du skal invitere gjester på middag. Denne oppskriften har få ingredienser og er enkel å lage.

Se hele oppskriften

Grove seikaker med kålsalat

80243
Bilde av retten Grove seikaker med kålsalat. Fotograf: .

Seikaker i burgerbrød med kålsalat er noe som vil falle i smak hos hele familien. Seikakene kan dere variere med å bruke forskjellige krydder i farsen.

Se hele oppskriften

Portugisisk fiskegryte

47086
Bilde av retten Portugisisk fiskegryte. Fotograf: Studio Dreyer Hensley.

En deilig, dampende gryte med torsk og råvarer inspirert av det portugisiske kjøkkenet, men denne oppskriften er raskere enn den tradisjonelle bacalaoen med klippfisk.

Se hele oppskriften

Tomatisert seigryte med grønnsaker

80727
Bilde av retten Tomatisert seigryte med grønnsaker. Fotograf: .

En tomatgryte med sei og ferske grønnsaker er vanskelig å motstå. Servert med pasta er det en enkel og mettende rett.

Se hele oppskriften

Ceviche av sei med salsa

81335
Bilde av retten Ceviche av sei med salsa. Fotograf: .

Sitrusmarinert fisk servert med enkelt tilbehør passer både til forrett eller på et koldtbord. I denne oppskriften er sei marinert i lime og servert med salsa.

Se hele oppskriften

Gravet ørret med honning og akevitt

81357
Bilde av retten Gravet ørret med honning og akevitt. Fotograf: .

Det er vanligst å grave laks, men hvorfor ikke prøve å grave ørret neste gang? Her er en oppskrift der ørret er gravet med honning, akevitt og urter.

Se hele oppskriften

Kokt skrei med spekeskinke

81454
Bilde av retten Kokt skrei med spekeskinke. Fotograf: .

Komplisert tilbehør er ikke en selvfølge når du skal lage en god middag. Asparges, spekeskinke og litt sitronolje er alt du trenger for å få et godt skreimåltid.

Se hele oppskriften

Sashimi av ørret med ponzusaus

83110
Bilde av retten Sashimi av ørret med ponzusaus. Fotograf: .

I Japan bruker de gjerne ponzusaus til sashimi. Med denne oppskriften kan du velge å lage sausen selv, eller kjøpe den ferdig på butikken.

Se hele oppskriften

Sweet chili wok med laks

83134
Bilde av retten Sweet chili wok med laks. Fotograf: .

En wok er lett å lage og smaker utrolig godt. I denne oppskriften er grønnsakene woket i en saus av lime, soyasaus og sweet chilisaus.

Se hele oppskriften

Bruschetta med kamskjell og lakserogn

2232
Bilde av retten Bruschetta med kamskjell og lakserogn. Fotograf: Eva Brænd.

Bruschetta passer både som forrett, lunsj eller tapas. Denne sjømatvarianten av retten serveres med kamskjell og lakserogn.

Se hele oppskriften

Ovnsbakt torsk

84136
Bilde av retten Ovnsbakt torsk. Fotograf: .

Torsk med gode, norske grønnsaker i form er enkelt og godt. Prøv denne oppskriften med ris som tilbehør, til variasjon fra den kokte poteten.

Se hele oppskriften

Trøffelmarinert skrei med tomatsalat og urteolje

85641
Bilde av retten Trøffelmarinert skrei med tomatsalat og urteolje. Fotograf: .

Trøffelmarinert skrei servert med tomatsalat og urteolje er mange spennende smaker i en rett. En moderne vri på den tradisjonelle fisken.

Se hele oppskriften

Sukkersaltet ørret med fennikelsalat

86238
Bilde av retten Sukkersaltet ørret med fennikelsalat. Fotograf: .

Sukkersalting av fisk er en spennende måte å gi fisken en spesiell smak som passer perfekt til lett varmebehandling. En lett fennikelsalat ved siden av passer godt.

Se hele oppskriften

Pizza med røykt ørret og tomat

86989
Bilde av retten Pizza med røykt ørret og tomat. Fotograf: .

Pizza er en favoritt i mange hjem, så hvorfor ikke prøve denne oppskriften med røykt ørret neste gang? Den passer både til middag og som helgekos.

Se hele oppskriften

Fish and chips

25642
Bilde av retten Fish and chips. Fotograf: Fabian Bjørnstjerna.

Fish and chips er en klassisk måte å spise fisk på i England. Man får det ofte servert i avispapir på en kiosk eller på pub.

Se hele oppskriften

Pasta med fersk og røykt ørret

87529
Bilde av retten Pasta med fersk og røykt ørret. Fotograf: .

Pasta er godt og enkelt, og kan varieres på mange forskjellige måter. I denne oppskriften er det både fersk og røykt ørret, og grønnsaker.

Se hele oppskriften

Stekt skrei med fennikel og rømmesaus

88820
Bilde av retten Stekt skrei med fennikel og rømmesaus. Fotograf: .

Stekt skrei med rømmesaus som smelter på fisken, potet og gulrot er en tradisjonell rett. Her er den servert med fennikel som setter en spesiell spiss på smaken.

Se hele oppskriften