Oppskrifter

Logoen til nettstedet godfisk.no

Oppskrifter er med noen få unntak hentet fra godfisk.no. Godfisk har en omfattende samling av oppskrifter, mange tips og mulighet til å lage sin egen kokebok.

Spekesild og poteter

2070
Bilde av retten Spekesild og poteter. Fotograf: Espen Grønli.

Spekesild med potet, løk og rødbeter servert med rømme og flatbrød er et tradisjonelt måltid. Med frisk dill på toppen er retten komplett.

Se hele oppskriften

Sprøstekte torsketunger på toast

52853
Bilde av retten Sprøstekte torsketunger på toast. Fotograf: Synøve Dreyer.

Torsketunger er en delikatesse som kan serveres som tapas eller forrett. Disse er sprøstekte og servert med grillet avokado, så deilig at du lett spiser deg mett på forretten.

Se hele oppskriften

Sprøstekt torsk med potetmos

2440
Bilde av retten Sprøstekt torsk med potetmos. Fotograf: Fabian Bjørnstjerna.

Potetmos og sprøstekt torsk er en barnevennlig middagsrett. Det trenger ikke være så krevende å sette fisk på middagsbordet når man har en aktiv hverdag.

Se hele oppskriften

Sprøstekte torsketunger med løkkompott

2187
Bilde av retten Sprøstekte torsketunger med løkkompott. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Sprøstekte torsketunger er en tradisjonell norsk middagsrett, og i denne oppskriften setter ingefær en spiss. Hva med å servere torsketunger som forrett til festmiddagen?

Se hele oppskriften

Sprøstekte torsketunger med løkkompott

2187
Bilde av retten Sprøstekte torsketunger med løkkompott. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Sprøstekte torsketunger er en tradisjonell norsk middagsrett, og i denne oppskriften setter ingefær en spiss. Hva med å servere torsketunger som forrett til festmiddagen?

Se hele oppskriften

Steinbit fylt med blåskjell, tomat og urter

2154
Bilde av retten Steinbit fylt med blåskjell, tomat og urter. Fotograf: Alf Børjesson.

Et spennende festmåltid av steinbit fylt med blåskjell, tomat, hvitløk, og urter. Serveres med råstekte poteter og jordskokkpuré.

Se hele oppskriften

Steinbit med stekt sopp og saus av basilikum

2012
Bilde av retten Steinbit med stekt sopp og saus av basilikum. Fotograf: Alf Børjesson.

Denne retten med stekte sjampinjonger og en fyldig saus av basilikum og hvitvin er perfekt som et festmåltid. Serveres med poteter, pasta, eller grønnsaker.

Se hele oppskriften

Steinbit med tagliatelle og tomatsaus

2020
Bilde av retten Steinbit med tagliatelle og tomatsaus. Fotograf: Tom Haga.

Steinbiten får et eksotisk preg når den stekes med korianderfrø. Denne oppskriften passer til deg som vil lage både tagliatelle og tomatsaus fra grunnen av.

Se hele oppskriften

Stekt kveite med pepperrothollandaise

2251
Bilde av retten Stekt kveite med pepperrothollandaise. Fotograf: Synøve Dreyer.

Kveite er én av våre fineste fisker, hvit og fast i kjøttet. Denne stekte varianten med lasagne av kongekrabbe, tomat og spinat gir middagen en spennende vri.

Se hele oppskriften

Stekt kveite med sort trøffel

2253
Bilde av retten Stekt kveite med sort trøffel. Fotograf: Tom Haga.

Skap en luksuriøs rett av stekt kveite, revet sort trøffel sammen med en saus av hjertesalat og sjalottløk, toppet med nøttesmør.

Se hele oppskriften

Stekt kveite på gresskarsalat

2255
Bilde av retten Stekt kveite på gresskarsalat. Fotograf: Tom Haga.

Stekt kveite med en salat av gresskar, squash og epler passer godt å servere til gjester og finere selskap. Retten servers med krem av jordskokk og tempuraløk.

Se hele oppskriften

Stekt piggvar med soya- og hasselnøttsjy

1994
Bilde av retten Stekt piggvar med soya- og hasselnøttsjy. Fotograf: Tom Haga.

Piggvar er en eksklusiv fisk som passer til fest. Sammen med hvite asparges, mandelpoteter og andre godsaker har du en oppskrift som faller i smak hos alle.

Se hele oppskriften

Stekt sei med potetkake, løk og bacon

60942
Bilde av retten Stekt sei med potetkake, løk og bacon. Fotograf: Kristin&Vibeke.

Stekt sei på potetkake er en spennende vri på den tradisjonelle retten med sei og kokt potet. Denne oppskriften kan du ha som hovedrett, eller gjøre porsjonene litt mindre og lage en god forrett.

Se hele oppskriften

Stekt sild med dijon- og tomatfyll

1925
Bilde av retten Stekt sild med dijon- og tomatfyll. Fotograf: Tom Haga.

Stekte sildefileter med dijon- og tomatfyll er en smaksopplevelse av de sjeldne. Med dens syrlige og søtlige smak er den et spennende alternativ til middag.

Se hele oppskriften

Stekt skrei med egg og kapers

50861
Bilde av retten Stekt skrei med egg og kapers. Fotograf: Synøve Dreyer.

I denne oppskriften har skreien fått nytt og smakfullt følge. Den er stekt i stekepanne med hvitløk og servert med kaperssmør og revet pepperrot.

Se hele oppskriften

Stekt skrei med erter og hollandaisesaus

50929
Bilde av retten Stekt skrei med erter og hollandaisesaus. Fotograf: Synøve Dreyer.

Skrei er festfisk, og med hjemmelaget hollandaisesaus er denne oppskriften egnet til å imponere familie og venner. Det smaker minst like godt som det ser ut!

Se hele oppskriften

Stekt skrei med potetmos à la Brandad

52882
Bilde av retten Stekt skrei med potetmos à la Brandad. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Her hviler stekt skrei på en seng av potetmos à la Brandad, gjerne kalt plukkfiskens franske fetter. Med rødløk på toppen både ser og smaker denne oppskriften himmelsk.

Se hele oppskriften

Stekt skrei med rødvinsaus

2179
Bilde av retten Stekt skrei med rødvinsaus. Fotograf: Synøve Dreyer.

Skrei er allsidig og kan lages på så mange ulike måter. I denne oppskriften serverer du stekt skreifilet med rødvinsaus, ristet sopp og råstekte poteter. Kan det bli bedre?

Se hele oppskriften

Stekt skrei med tartarsaus

2430
Bilde av retten Stekt skrei med tartarsaus. Fotograf: Alf Børjesson.

Som om ikke skreien er eksklusiv nok, i denne oppskriften gjør hjemmelaget mandelpotetmos måltidet til en fest. Tartarsausen ved siden av setter en spiss på smaken.

Se hele oppskriften

Stekt steinbit med løk

1965
Bilde av retten Stekt steinbit med løk. Fotograf: Tom Haga.

Steinbiten kommer virkelig til sin rett i denne oppskriften, der den blir stekt og enkelt krydret. Servert med karamellisert løk og stekte sjampinjonger skaper du fest.

Se hele oppskriften

Stekt torsk med potetaïoli og tomatsalsa

2383
Bilde av retten Stekt torsk med potetaïoli og tomatsalsa. Fotograf: Terje Svendsen.

Potetaïoli og tomatsalsa er et spennende og godt tilbehør til stekt torsk. Stek torsken med skinnet på, da holder den seg saftig. 

Se hele oppskriften

Sursild

23517
Bilde av retten Sursild. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Sursild er en av de klassiske sildevariantene, og har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Før tradisjonene videre med denne oppskriften på hjemmelaget sursild.

Se hele oppskriften

Sursyltet sei med avokadomos og soyasirup

60897
Bilde av retten Sursyltet sei med avokadomos og soyasirup. Fotograf: Kristin&Vibeke.

I denne oppskriften trekker sei i en smakfull lake med chili og koriander. Ettersom sei og grønnsaker skal avkjøles i laken, bør retten lages i god til før den skal serveres.

Se hele oppskriften

Syltet kveite escabeche

15061
Bilde av retten Syltet kveite escabeche. Fotograf: Audun Aagre.

Escabeche er en måte å sursylte sjømat og grønnsaker på. I denne oppskriften sylter vi kveite, og resultatet blir en spennende forrett eller innslag på et tapasbord.

Se hele oppskriften

Syltet makrell med eplejuice

24346
Bilde av retten Syltet makrell med eplejuice. Fotograf: Astrid Hals.

Syltet makrellfilet med kokte poteter og rømme gir nytt liv til en gammel klassiker. Enkelt å lage for deg som vil servere noe godt i sommer.

Se hele oppskriften

Tacosild

23593
Bilde av retten Tacosild. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Ønsker du en mer spenstig smak på den tradisjonelle tomatsilden, kan du prøve denne varianten hvor man bruker litt tacosaus for å sette en ekstra spiss på smaken.

Se hele oppskriften

Teriyakimarinert makrell

24316
Bilde av retten Teriyakimarinert makrell. Fotograf: Astrid Hals.

Mariner makrellen i teriyakimarinade før du legger den på grillen for en eksotisk smak. Jasminris som tilbehør gir også denne tradisjonelle råvaren fra havet et asiatisk preg.

Se hele oppskriften

Tomatsild med ananas

14893
Bilde av retten Tomatsild med ananas. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Tomatsild er en klassiker blant påleggssild. I denne oppskriften har vi gitt den klassiske varianten en liten vri ved å tilsette ananas som gjør den litt friskere på smak.

Se hele oppskriften

Torsk i ovn

2314
Bilde av retten Torsk i ovn. Fotograf: Ingvar Eriksson.

Torsk bakt i ovnen er noe av det enkleste du kan lage. Her kan du bruke det du har av grønnsaker i kjøleskapet hvis du ikke har det som står i oppskriften. Og sausen, den velger du etter ønske.

Se hele oppskriften

Torsk med risotto

2403
Bilde av retten Torsk med risotto. Fotograf: Synøve Dreyer.

Kombinasjonen risotto og stekt torsk er en festrett, den gjør du ferdig mens gjestene setter seg ved bordet.

Se hele oppskriften