Oppskrifter

Logoen til nettstedet godfisk.no

Oppskrifter er med noen få unntak hentet fra godfisk.no. Godfisk har en omfattende samling av oppskrifter, mange tips og mulighet til å lage sin egen kokebok.

Rullet flyndre i eplesaus

55674
Bilde av retten Rullet flyndre i eplesaus. Fotograf: Synøve Dreyer.

De beste middagene har like spennende smak som utseende. I denne oppskriften får fileter av flyndre en frisk urtesmak. Urtene kan du skifte ut etter sesong og smak.

Se hele oppskriften

Rødspette med honning

1729
Bilde av retten Rødspette med honning. Fotograf:  Tom Haga.

Prøv rødspette til middag, denne retten har en spennende saus med honning som hovedingrediens. Rødspette med honning passer til hele familien.

Se hele oppskriften

Rødspette og skalldyr bakt i folie

2153
Bilde av retten Rødspette og skalldyr bakt i folie. Fotograf: Alf Børjesson .

Denne skattkisten for voksne inneholder rødspette, blåskjell og krepsehaler i en fantastisk blanding med godt krydder og grønnsaker. Den er like enkel å lage i stekeovnen som på grill.

Se hele oppskriften

Røykt ørret i potetlefse med snøfrisk

1901
Bilde av retten Røykt ørret i potetlefse med snøfrisk. Fotograf: Tom Haga.

Det ser like friskt ut som det smaker, og det er raskt å lage røykt ørret i potetlefse. Oppskriften passer godt når du skal lage tapas til fest eller snacks til hjemmekos.

Se hele oppskriften

Røykt ørret med guacamole på nachochips

1919
Bilde av retten Røykt ørret med guacamole på nachochips. Fotograf: Tom Haga.

Denne lille godbiten passer både som snack, aperitiff eller tapas. Inviter venner på besøk eller server denne fantastisk enkle retten når familien samles til fredagskos.

Se hele oppskriften

Røykt ørret og tapenade på bruschetta

1715
Bilde av retten Røykt ørret og tapenade på bruschetta. Fotograf: Tom Haga.

I denne oppskriften topper du bruschetta med hjemmelaget tapenade og strimler av røykt ørret. En enkel og god rett som passer til tapas eller som forrett.

Se hele oppskriften

Salat med krydret varm sild

53025
Bilde av retten Salat med krydret varm sild. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Sild har gjennom tidene blitt smaksatt med mange spennende urter og krydder. Denne oppskriften kombinerer de beste smakene i samme salat: Sild, chili, karri og ingefær.

Se hele oppskriften

Salat med steinbit og bringebærdressing

1851
Bilde av retten Salat med steinbit og bringebærdressing. Fotograf: Norges sjømatråd.

En frisk salat med panert steinbit passer godt som lunsj. I denne oppskriften lager du en dressing med vårløk og bringebæreddik, og serverer med friske bringebær.

Se hele oppskriften

Salat med torskelever

2530
Bilde av retten Salat med torskelever. Fotograf: Synøve Dreyer.

Gi den grønne salaten en original vri med sennepsdressing og lun torskelever. En spennende og mettende salat!

Se hele oppskriften

Sandwich med makrell og reddik

2168
Bilde av retten Sandwich med makrell og reddik. Fotograf: Merci Flebu Abrahamsen.

Røykt makrell er et godt pålegg. Enten den er kaldrøykt, varmrøykt eller pepperrøykt så passer den utmerket sammen med litt salatgrønnsaker i en sandwich.

Se hele oppskriften

Sandwich med reker og jordbær

2165
Bilde av retten Sandwich med reker og jordbær. Fotograf: Merci Flebu Abrahamsen.

Denne oppskriften er en vitaminbombe når sesongen for friske jordbær er på topp. Prøv denne unike og spennende kombinasjonen til frokost eller lunsj.

Se hele oppskriften

Sashimi av kveite

2332
Bilde av retten Sashimi av kveite. Fotograf: Charmaine Cheung.

Sashimi hører gjerne til når du serverer sushi. Med denne oppskriften kan du gi sushifesten litt variasjon, med ulike sauser av kråkebollerogn, røykt laks og melon.

Se hele oppskriften

Sashimi med laks

25525
Bilde av retten Sashimi med laks. Fotograf: Mari Svenningsen.

Sashimi kan du servere som forrett, hovedrett eller en del av sushimenyen. Prøv denne oppskriften, og la soyasaus, sitron og koriander heve smaksopplevelsen av laksen.

Se hele oppskriften

Sei- og gulrotsuppe

2231
Bilde av retten Sei- og gulrotsuppe. Fotograf: Eva Brænd.

Dette er oppskriften på en spennende suppe med sei, gulrot og ingefær. Suppe er enkel og smakfull mat som varmer både til lunsj og middag.

Se hele oppskriften

Seibiff med løk og remulade

2152
Bilde av retten Seibiff med løk og remulade. Fotograf: Alf Børjesson.

Stekt seifilet servert med løk er en klassiker. Prøv med en blanding av flere løktyper, det gir en ny vri på seibiffen. Remuladen gjør retten ekstra smakfull.

Se hele oppskriften

Sennepssild med eple og rosiner

14895
Bilde av retten Sennepssild med eple og rosiner. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Sennepssild er en av de klassiske sildevariantene, men i denne oppskriften har vi gitt den noen nye ingredienser; eple og stangselleri. Dette gjør den ekstra frisk og god.

Se hele oppskriften

Sennepssild med løyrom

15039
Bilde av retten Sennepssild med løyrom. Fotograf: Audun Aagre.

Sennepssild er en klassiker som passer utmerket på et koldtbord. I denne oppskriften tilsettes både løyrom og urter noe som gir den en frisk og spennende smak.

Se hele oppskriften

Sennepssild

16010
Bilde av retten Sennepssild. Fotograf: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen.

Sennepssild, tomatsild og sursild er de klassiske silderettene, og her gir deg oppskriften på hvordan du lager sennepssild fra grunnen av.

Se hele oppskriften

Sesamlaks med spicy salat

23874
Bilde av retten Sesamlaks med spicy salat. Fotograf: Kim Holthe.

Denne oppskriften kan du bruke enten du skal lage hovedrett eller forrett. Lettvint, men eksklusivt! Sesamfrø gir laksen en søt og deilig smak, og salaten gjør retten frisk.

Se hele oppskriften

Sild med panzanellasalat

2046
Bilde av retten Sild med panzanellasalat. Fotograf: Tom Haga.

Stekt sild i salat er lett og veldig godt. I en panzanellasalat av løk, tomater, basilikum og olivenolje passer den perfekt. Enkelt og velsmakende!

Se hele oppskriften

Sild med salsa

23605
Bilde av retten Sild med salsa. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Kjøp peppersild på glass og gjør det om til en fantastisk silderett med hjemmelaget salsa. Anrett den på fat og server sammen med rømme og salsa.

Se hele oppskriften

Silderullader med teriyakisaus

56178
Bilde av retten Silderullader med teriyakisaus. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Silderullader kan du bruke til både forrett og tapas. Det er enkelt å lage, krever få ingredienser og det eneste tilbehøret du trenger er teriyakisaus.

Se hele oppskriften

Sildesalat

23532
Bilde av retten Sildesalat. Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen.

Sildesalat er en gammel klassiker som gjerne serveres med grovt rugbrød. Det finnes mange forskjellige varianter, men i denne oppskriften er det tilsatt eple, rødbeter og potet.

Se hele oppskriften

Sitrusmarinert reker

2307
Bilde av retten Sitrusmarinert reker. Fotograf: Anna Skoog.

Reker marinert i grapefrukt servert med potetskiver er en spennende kombinasjon. En enkel appetittvekker, kan serveres enten som en spennende forrett eller som tapas.

Se hele oppskriften

Skrei a la thai

2294
Bilde av retten Skrei a la thai. Fotograf: Synøve Dreyer.

I denne oppskriften møtes skrei og ribbe, og de milde smakene fra nord med de heftige fra Asia. Resultatet blir en smaksopplevelse av de sjeldne. Overrask deg selv og andre!

Se hele oppskriften

Skrei i sitrusmarinade

2295
Bilde av retten Skrei i sitrusmarinade. Fotograf: Synøve Dreyer.

Sitrusmarinert skrei er en smårett eller forrett med mange spennende smaker og farger på samme tallerken. Oppskriften krever litt tid, men resultatet uteblir ikke.

Se hele oppskriften

Skrei med hvitløkpotetpuré og rødvinsjy

52921
Bilde av retten Skrei med hvitløkpotetpuré og rødvinsjy. Fotograf: Synøve Dreyer.

Denne oppskriften er bokstavelig talt lag på lag med nytelse. Nederst ligger rødvinsjy og en smakfull potetpuré med hvitløk. Øverst ligger flakende hvit skrei.

Se hele oppskriften

Skrei med middelhavssmaker

52946
Bilde av retten Skrei med middelhavssmaker. Fotograf: Synøve Dreyer.

I denne oppskriften møter de beste råvarene fra dypet av Barentshavet de beste fra bredden av Middelhavet. Resultatet er et fargerikt og smakfullt møte.

Se hele oppskriften

Skrei med risotto

56127
Bilde av retten Skrei med risotto. Fotograf: Oliver Brachat.

I denne oppskriften ligger skreien på en seng av risotto. Hvis du bruker den svarte venererisen, vanlig i den italienske regionen Piemonte, får du en spennende tallerken.

Se hele oppskriften

Soyamarinert ørret med avokadokrem og korianderyoghurt

24236
Bilde av retten Soyamarinert ørret med avokadokrem og korianderyoghurt. Fotograf: Kim Holthe.

Tapas skal både se og smake godt, og med denne oppskriften sørger du for begge deler. Ørret med den delikate rødfargen på frisk, grønn avokado fascinerer alle sansene!

Se hele oppskriften