Strektegning avSukkertare
Sukkertare

Sukkertare

(Saccharina latissima)

Sukkertaren er en av de vanligste tareartene som finnes i Norge. Sukkertare er en brunalge i laminariafamilien. Den kan gjenkjennes med et festeorgan, en stilk og et langt skrukkete brunlig blad. Den finnes som regel på grunt vann i bukter og viker, men finnes også på dypt vann ned til 30 meter.

Visste du at ...

Sukkertare går under navnet sweet kombu. Kombu er en viktig ingrediens i den tradisjonelle japanske kraften dashi. 

Utbredelse

Utbredelsesområdet strekker seg langs hele norskekysten inkludert Svalbard. Går lenger inn i fjordene enn de andre tare-artene.   

Fangst

I Norge blir sukkertaren dyrket og høstet vilt. Arten har størst bladvekst på senvinter og vår. Sesongen går fra mars til juni, men den er av høyest kvalitet tidlig på våren. 

Les mer om de ulike fiskemetodene og hvordan man sikrer bærekraftig uttak av de ulike artene

Størrelse

Sukkertaren kan bli opptil 4m lang og 75 cm bred. 

Les mer om sjømat som næringsmiddel og mattrygghet

Tilberedelse

Taren egner seg både til steking, koking, fritering eller som tørket. Bruk gjerne tørket og malt sukkertare i salater og supper. Smaken er som navnet tilsier noe søtlig. Fersk sukkertare er nydelig rundt fisken på grillen. 

Sukkertare er en veldig anvennelig taretype og kan brukes til så mangt. Alt fra sjokoladeis til fritert fiskeskinn med sukkertareflakes har vist seg å være veldig smakfullt.  

Les mer om ulike konseveringsmetoder

Et større utvalg av oppskrifter finner man på godfisk.no, eller under oppskrifter.